Bulciņa ar desu ir populārs uzkodu veids, kas ne tikai ir garšīgs, bet arī piedāvā daudzveidīgas pagatavošanas iespējas.
Šajā receptē mēs piedāvāsim veidu, kā pārveidot klasisko desu bulciņā par izcilu cīsiņu mīklā, kas ne tikai izskatās pievilcīgi, bet arī izcili garšo.
Šis izstrādājums ir īpaši piemērots kā uzkoda zupas bļodiņai vai kā piedeva rīta tējai. Recepte ir izstrādāta tā, lai varētu pagatavot 12 mazās “bērnu” desiņas, taču, ja jūs vēlaties pagatavot lielākas desiņas, šāda mīklas daudzuma pietiks aptuveni 8 parasta izmēra desiņām.
Lai iegūtu vislabāko rezultātu, ir svarīgi pievērst uzmanību diviem galvenajiem komponentiem: desas kvalitātei un mīklas sastāvdaļām. Desas kvalitāte ir būtiska, jo tieši tā ietekmē galīgā produkta garšu. Izvēlieties augstas kvalitātes desu, lai nodrošinātu, ka jūsu bulciņas ir izcili garšīgas un pievilcīgas.
Otrs svarīgais faktors ir mīkla, kurā desas ir ietītas. Šajā receptē izmantotā mīkla ir īpaši izvēlēta, lai nodrošinātu perfektu tekstūru un garšu. Mīkla jāgatavo ar lielu rūpību, lai tā būtu pietiekami elastīga, lai viegli aptītu desu, bet arī pietiekami kraukšķīga, lai izceptā produkta virspusē veidotos patīkama garoza.
Lai pagatavotu šo gardo uzkodu, sākotnēji jāsagatavo mīkla. Mīklas sastāvdaļas jāsamaisa līdz iegūst gludu un elastīgu masu. Pēc tam mīkla jāizrullē un sagriež gabaliņos, kas ir pietiekami lieli, lai ietītu desu. Katru desu rūpīgi jāaptin ar mīklu, nodrošinot, ka mīkla ir vienmērīgi sadalīta.
Kad visas desas ir ietītas, tās jāizvieto uz cepamā papīra izklāta cepešpannā. Bulciņas jācep iepriekš uzkarsētā krāsnī līdz tās iegūst zeltainu krāsu un kraukšķīgu tekstūru. Pēc cepšanas tās jāatdzesē uz restītēm, lai tās kļūtu kraukšķīgākas un patīkamākas.
Šī receptes versija ar cīsiņiem mīklā ir lieliska izvēle gan kā uzkoda zupas bļodiņai, gan arī kā garšīga piedeva rīta tējai. Sagatavojiet tās iepriekš, lai tās vienmēr būtu gatavas, kad vēlaties izbaudīt kaut ko gardu un sātīgu. Jūsu ģimene un draugi noteikti novērtēs šos izsmalcinātos mazos ēdienus, kas ne tikai ir vienkārši pagatavojami, bet arī sniedz patiesu baudu garšas kārpiņām.
Sastāvdaļas 12 gabaliņiem :
Fonds mazās desiņas 12 gab. sausais tūlītējais raugs 7 grami cukurs 1 ēd.k. pienu 230 ml. sviests 50 grami sāls 1/4 tējk. sāpes 330 grami
Ēdienu gatavošanas recepte :
Esmu pabeidzis mīklu. Raugu atšķaida siltā pienā (apmēram 42 grādi), pievieno cukuru, samaisa un ļauj nostāvēties, līdz parādās vāciņš, apmēram 10-15 minūtes. Izsijā miltus un sāli lielā bļodā. Ielejiet piena-rauga maisījumu un izkausētu sviestu (tam nevajadzētu būt karstam, citādi raugs var nomirt), samīca gludu, nelipīgu mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, bet jāskatās, lai mīkla neiznāk pārāk stingra.
No mīklas veido bumbu, liek ietaukotā bļodā, pārklāj un liek siltā vietā uzrūgt apmēram stundu.
Šajā laikā mīklas tilpumam vajadzētu palielināties par pusotru līdz divām reizēm. Sadaliet mīklu 12 daļās un izrullējiet bumbiņās.
Katru bumbiņu izrullē aplī un centrā ievieto desu. Veicam iegriezumus no desas līdz malām.
Novietojiet desiņas uz cepešpannas un ļaujiet tām uzrūgt – tas aizņems 30-40 minūtes.
Pēc tam dzeltenumu apsmērē ar pāris karotēm atšķaidīta piena un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Cep, līdz tie ir gatavi un zeltaini brūni, apmēram 20-25 minūtes. Pasniedziet siltu.
Pēc tam dzeltenumu apsmērē ar pāris karotēm atšķaidīta piena un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep, līdz tie ir gatavi un zeltaini brūni, apmēram 20-25 minūtes. Pasniedziet siltu.